RENN4 De Atlas uit Assen geeft onderwijs aan leerlingen die in het reguliere systeem onvoldoende tot hun recht komen. Jongeren van twaalf tot twintig jaar die met verschillende moeilijkheden te maken hebben krijgen op De Atlas passend onderwijs. Daarbij organiseert de school begeleide externe stages zodat de leerlingen kennis kunnen maken met verschillende werkvelden. En voor éen van deze stages is in het najaar van 2019 een mooie samenwerking gestart met Landschapsbeheer Drenthe.
Onder begeleiding van de eigen docenten gaan de leerlingen in het werkveld op zoek naar hun talenten en maken ze kennis met diverse werkvelden. Het werken in de natuur is een mooie aanvulling op het onderwijs in de klas. Leerlingen kunnen werken aan hun werknemersvaardigheden en ze kunnen hier heel goed hun energie kwijt.
Werken in de natuur is erg leuk
Iedere woensdag gaan zo’n vier leerlingen aan de slag op een natuurterrein aan de rand van Assen. Met de samenwerking wil Landschapsbeheer Drenthe de leerlingen laten zien dat het werken in de natuur nuttig, maar vooral heel leuk is! Medewerker Lotte Hadderingh vertelt: “De leerlingen vinden het, als ze eenmaal bezig zijn, heel erg leuk om te knippen en te zagen in het landschap”.
Inmiddels hebben de jongens al heel wat werk verzet. Een poel is opgeschoond zodat deze voldoende open blijft, er is heel wat maaisel verwijderd zodat de grond verschraald en er is enorm veel gesnoeid op een klein natuurterrein aan de rand Assen. De leerlingen werken op het terrein van de gemeente Assen. De leerlingen blijven zich door middel van deze stage inzetten in Assen.
De ondersteuning van Landschapsbeheer Drenthe wordt mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de Nationale Postcode Loterij en de gemeente Assen.